Painija Juho Kemppi

Viime syksyllä aloittelimme palvelutalon tatamilla Yhtenäiskoulun kamppailukerhona jonkinlaista painin, judon, brassijujutsun yms. kamppailulajien harjoittelemista. Alkuun into olikin kiitettävää, nyt tänä vuonna on porukka harventunut. Mutta muutama innokas on kuitenkin jaksanut raskasta harrastusta jatkaa. Yksi lahjakas nuorukainen, Juho Kemppi, pisti silmään heti alkuun ja me valmentajat minä ja Janne Vassi rupesimme arvailemaan, josko Juhosta tulisi oikein kilpailija pitkästä aikaa Sysmän Sisun painijaostoon. Juho ilmoitti, ettei esteitä ole ja niinpä rupesimme Visa Uutelan kautta hommaamaan Sisua Painiliiton jäseneksi. Kaikki meni putkeen ja Juho hankki lisenssin … ja harjoitteluun alkoi tulla määrätietoisuutta.

Sitten ruvettiin suunnittelemaan kilpailuja. Ensimmäiset kisat sovittiin Tampereelle 20.2.2016. Kaukajärven urheiluhallilla olikin komeat kisat tasan sata osallistujaa. Juhon sarjassa oli kaksi osallistujaa, vaikka kahta sarjaa yritettiin yhdistää; yhdistäminen ei onnistunut. Juhoa vastaan asettui ottelussa Hämeen ja Varsinais Suomen aluemestari Eemi Kotamäki, pari vuotta Juhoa vanhempi niin sanotussa kadetti -sarjassa painiva, kohtuullisen kokenut nuori tamperelainen painija. Juho on siis harrastanut lajia muutaman kuukauden ja hänelle nämä kisat olivat ensimmäiset. Otteluun Juho lähti ennakkoluulottomasti ja rohkeasti, siis huomattavasti itseään kokeneempaa vastaan. Ensimmäisessä erässä Juho nykäisi käsivarresta Eemin mattoon ja johti 2-0 ottelua. Juho lähti vähän hätäillen vyörytykseen ja Eemi pääsi hyökkäämään. Juho kävi parikin kertaa sillassa mutta tappeli itsensä pinteestä pois. Ensimmäinen erä päättyi Eemin johtoon 8-2. Toisen erän alussa Eemi sai oikeastaan Juhon aloittaman liikkeen jälkikahinassa puuttuvat pisteet ja voitti ottelun 10-2.

Tappiosta huolimatta ottelu oli mainio osoitus Juhon kyvyistä kamppailulajien suhteen.  Jatkoa on tulossa 12. maaliskuuta lähdetään Hyvinkäälle kisoihin ja vielä pari kilpailua ennen kevään pääkilpailua eli Koululiikuntaliiton Suomen mestaruuskisoja Kuortaneella. Sieltä odotetaan hyvää tulosta.