Skeittileiri KunkkuAreenalla

Helena Mäkinen
HARTOLA

Koulun pihalla oli tiivis joukko kasassa: Wili ja Dino Hämäläinen ja liikuntatoimen Joona Rantanen kertoivat skeittilaudan kasaamisesta kymmenelle innokkaalle skeittaajalle. Laudasta oli irrotettu trukit ja Wili opetti, miten trukit kiinnitetään:
– Trukkikumien pitää olla laudan sisäpuolelle päin ohjauksen vuoksi! Trukin kiristystä harjoiteltiin ja siinä tarvittiin mutterinvääntäjää, ristipäätä ja kuusiokolopäätä. Mutterit eivät saa törröttää dekistä liian ulkona, mutta liian kireällekään niitä ei saa vääntää, etteivät ne mene dekistä läpi! Kurssilaiset hallitsivat jo skeittilaudan osat: dekki, trukit, laakerit ja grippi.
Sitten mietittiin, missä voi skeitata. Täytyy olla tasainen pinta, joksi kelpaa vaikka jalkakäytävä, mutta ei hiekka, joka hajottaa laakerit. Ruokalähetys saapui, mutta porukka oli niin innostunutta, että ensin haluttiin saada tuntumaa tasaisella rullailuun. Puolet leiriläisistä oli jo tutustunut lajiin omatoimisesti.
Wili ja Dino kertoivat olevansa Hämeenkoskelta kotoisin, Wili opiskelee Lahdessa lukiossa, Dino Tampereella. He järjestävät skeittausleirejä ja markkinoivat myös omaa skeittimerkkiään Pinna Skateboardingia. Poikien yhteystiedot olivat löytyneet, kun Hartolaan etsittiin skeittauksen ohjaajia.
– Päätavoitteena on hyvä meininki ja skeittiharrastuksen markkinointi. Hartolassa on tosi innokasta porukkaa. Moni jo rullailee ja jos innostus jää päälle, näistä tulee hyviä skeittareita, arvioi Wili, joka itse on ehtinyt harrastaa lajia 11 vuotta.
– Tässä hommassa tulee aina mustelmia ja pieniä haavereita, mutta vaikka laji näyttää korkeissa hommissa hurjalta, ei minulle ole koskaan käynyt mitään vakavaa. Koordinaatiota ja tasapainoharjoituksia teemme koko leirin ajan mukavan tekemisen kautta. Tärkeää on myös osata kaatua oikein! Pääasia on, että saamme lapset liikkumaan ja hyvä tasapaino on tärkeä juttu joka päivä, toteaa Wili.

Kuvassa: Kaksi Vilmaa kokeilee rullailua ensin omilla laudoilla, sitten vaihdettiin temppuskeittilautoihin.