Rippikoululaiset aurinkoisissa tunnelmissa

Mika Sankari
HARTOLA, SYSMÄ

Tainionvirran seurakunnan rippikoulu koostui tutuista elementeistä. Seurakuntayhteysjakso sisälsi vuoden aikana erilaisia tapaamisia ja tutustumiskäyntejä. Sen lisäksi leirijaksot järjestettiin perinteiseen tapaan Hartolan Leirikeskus Kompelonlahdessa.
Isoset olivat suurena apuna rippikoulussa ja leireillä. He oppivat siellä mm. ryhmänohjaamistä, vuorovaikutus- ja sielunhoitotaitoja.

Rippikouluun voivat osallistua 15 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat nuoret. Kouluun ilmoittaudutaan koulua edeltävän vuoden syksyllä. Aikuisille järjestetään tarvittaessa aikuisrippikoulu. Rippikoulun jälkeen voi osallistua syksyllä alkavaan isoskoulutukseen.
Konfirmaatiomessut järjestettiin sunnuntaina 10. heinäkuuta Hartolan kirkossa Katri Ylösen johdolla. Kolehtia kerättiin aiheeseen sopivasti nuorten perus- ja ammattikoulutukseen Suomen Lähetysseuran kautta. Tänä vuonna ripille pääsi seurakunnassa yhteensä 35 rippikoululaista.

Rippikoulu leireineen on nyt heillä takana eli Isä meidän- rukous, Kymmenen käskyä ja muut Katekismuksen opit tiedetään.

Messun jälkeen isosina toimineista Mia Ikävalko, Saara Lahti ja Aino Ruoppi ehtivät vaihtaa pari sanaa juhlaväestä vilkkaana kuhisseella kirkon pihalla.

Kyseessä oli Lahden mukaan hyvin energinen porukka.

Sara Moilanen ja Ella Sarvilahti kertoivat tuoreista riparilaisten tunnelmista. Juhlia oli jo odotettu paljon.
-Sysmäläisten ja hartolalaisten yhteisolo sujui hyvin ykkösriparilla, ja saimme uusia ystäviä.
Näin kävi, vaikka aluksi pelottikin, Sarvilahti aloitti.

-Ensimmäinen viikko tiiviisti yhdessä sujui hyvin ja riparilaiset hitsautuivat yhteen, Ruoppi lisää.

Seuraaville vinkkejä.

-Rennosti vaan heittäytyen mukaan, ja avoimin mielin tutustumaan myös naapurikylän uusiin tuttavuuksiin, kyllä se hyvin menee, Moilanen vakuuttaa.
Kesällä on hänelläkin tästä lähtien muuta tekemistä, sillä kesätyöt jatkuvat.

Tainionvirran seurakunnan nuorisotyönohjaaja Maarit Mannisen mukaan Sysmän poikiakin kaivattiin mukaan. Seurakunnassa toivotaan, että ensi vuonna molemmista kunnista osallistuttaisiin yhteisleireille.
-Nuorten toiveita kuunnellaan, hän sanoo.

Tämän vuoden hyvät kokemukset kannustavat tulevia rippileiriläisiä, sillä hyvä esimerkki on jo olemassa heitä varten.