Päitsi

Heikki Helin
SYSMÄ

Viikonvaihteessa ajetun 86. Päijänteen ympäriajon voitti Jämsän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluoma. Hän ei tavoitellut tai edes haaveillut Päitsi-voitosta. Antti Hänninen ajoi viime vuoden tavoin tasaisessa kisassa toiseksi, ja kolmossijalle kaasutteli tyytyväinen Markus Michelsson.

• – Oli tämä voitto aika kovan työn takana. Pystyssä kun pysyi, niin se oli kova sana. Kaatumisten määrää ei pysty laskemaan. Juupaluoma toteaa viitaten viikonlopun olosuhteisiin. Aurinkoisen plussakelin pehmentämät hanget kutsuivat kaikkia kuskeja hangen puolelle useaan kertaan viikonlopun aikana – myös voittajaa.

Kisa alkoi dramaattisesti, kun ennakkosuosikki ja kahden viime vuoden voittaja Eemil Pohjola ajoi ensimmäisellä erikoiskokeella päin puuta ja pyörästä katosi sähköt. Vaikka Pohjola saikin pyöränsä siitä vielä viriteltyä kasaan ja käyntiin, aikaa kului. Pohjolan epäonni jatkui ja hänen onnistui vielä eksyä siirtymällä. Niinpä hänen sijoituksensa ensimmäisen päivän jälkeen oli sijalla 21 ja yli 27 minuutin päässä kärjestä. Pohjola ajoi koko viikonlopun parhaansa mukaan täysillä ja nousi lopulta yleiskilpailun sijalle 12.

Kuusi SyMK:n kuskia mukana

Sysmän Moottorikerho vastasi erikoiskokeiden 14 (Taipaleessa) ja 15 (Kalkkistentien läheisyydessä) järjestelyistä.

Sysmän Mikko Leppäsen sijoitus yleiskilpailussa 18. A1 luokassa tuli nelossija. Leppänen ajoi toista kertaa Päijännettä ympäri. Edellinen kierros oli vuonna 2014.

Mikko Leppänen oli varsin tyytyväinen ajoonsa. Seuraava Mikon kisa on toukokuussa Hyvinkäällä. Startteja kertyy vuodessa kymmenkunta.

Leppänen oli ainoa SyMK:n koko reitin kiertänyt. Joonas Salonen ja Jani Koskenniemi osallistuivat parikilpailuun sijoittuen kolmansiksi jääden voittajista vai 15 sekuntia. Siinä reitti oli lyhyempi ja kisa ajettiin valoisaan aikaan lauantaina. Jussi Uotilan ja Aku Mannilan sijoitus oli 11 ja eroa reilu 5 minuuttia.

Tuomas Huuskola ajoi kuntoluokassa sijoittuen kuudenneksi.

Kuvassa: Mikko Leppänen taiteilee 14. erikoiskokeen ajouralla. (HH)

Joonas Salonen ja Jani Koskenniemi sijoittuivat parikilpailussa kolmanneksi. (HH)