BB-88:lla sarjapelit jo puolivälissä

Ilkka Hörkkö
SYSMÄ

Bandy Boys -88:n salibandymiehet saavuttivat 2. divisioonassa puolivälin krouvin. Joukkue on kerännyt yhdeksän kierroksen jälkeen yhdeksän pistettä kolmella voitollaan. Tulos on lähtöodotuksiin nähden melko odotettu. Enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta kahdessa viime pelissä pisteet on menetetty vastustajille. Savonlinnassa 20.11. erittäin harmittavalla tavalla.

Ottelua isännöinyt Savonlinnan kakkosjoukkue TT Stars on päävastustajia ja pisteet olisivat maistuneet. BB-88 kävi toisen erän alussa jopa 1-6 johdossa. Sitten ote menetettiin ja vastustaja pääsi tuntumaan. Viimeistä minuuttua mentiin tasalukemissa, mutta viimeisellä sekunnilla vapaalyönnin jälkeen TT Stars iski 10-9 voittomaalin. Joskus ovat sysmäläiset päässeet nauttimaan loppuhetkien ratkaisusta, nyt kävi näin päin.

Viime perjantaina Päijänne-Areenalle saapui SBS Hamina. Haminalaisjoukkue on jalalla melko vahva ja oli lapioinut edellisessä ottelussaan peräti 15 maalia. Sysmäläisten kokoonpanossa oli aukkoja, pitkäaikaistoipilas Matti Virtanen oli valmentaja Jani Tilderin ohella taktiikkataulun kanssa vaihtopenkillä. Teemu Vettenranta säästeli eikä pelannut kuin muutaman minuutin. Toisaalta kovin laajalla kokoonpanolla ei ollut vastustajakaan saapunut Sysmään.

Ottelu eteni melko tutulla kaavalla. Vaisun alun jälkeen BB tuli mukaan peliin. Hamina kävi 1-4 johdossa mutta toisessa erässä ajassa 25.08 tasoitettiin peli 4-4:ään. Sysmäläiset olivat päässeet pelin päälle, mutta nimellinen hallinta ei tuonut maaleja. Sen sijaan erän lopulla vastustaja iski. Hetken nukahdukset puolustuspelissä ja Hamina iski tehokkaasti. Erän viimeisen minuutin 4-7 maali oli vastustajalle oikea pukukoppimaali.

Viimeisessä erässä molemmat maalasivat kahdesti ja voitto lipesi ympyräkaupunkiin numeroin 6-9. Mikko Salonen ja Jesse Tynkkynen olivat kotijoukkueen tehokkaimmat.

Matti Virtanen kommentoi pelin jälkeen, että Hamina oli odotetusti jalalla melko nopea. Hän ei pitänyt kotijoukkueen esitystä kokonaisuudessaan kovin huonona.
-Mutta alussa taas seisottiin ja katseltiin, eikä päästy peliin heti mukaan. Eroa oli myös maalinteon tehokkuudessa, sanoi Virtanen.

Sarjan terävintä kärkeä lukuunottamatta BB on pystynyt haastamaan muut. Omiin menee liikaa eikä näennäinen hallinta ja laukominen tuo usein tulosta. Sarja jatkuu, kun 18.12. kärkijengi Voima tulee vierailulle.

Sarjataulukko (2. div. Kaakkois-Suomi), kun lähes kaikki ovat pelanneet yhdeksän ottelua: