Eemilille tupla-tuplamestaruus

Heikki Helin

Hartolan Voiman Eemil Porvari voitti 15-vuotiaiden poikien pituushypyn ja keihäänheiton mestaruudet ylivoimaisesti tuloksin 651 ja 71,21. Myös vuosi sitten Eemil otti tuplamestaruudet.
Pituudessa Eemilin sarja oli 613, 606, 642, 651. Pituuden ennätys parani 16 sentillä. Tuulta mitattiin +0,1 metriä sekunnissa.
Kaksi viimeistä hyppyä Eemil jätti hyppäämättä. Eemilin voitto oli ylivoimainen. Toiseksi tuli Alavieskan Vireen Eetu Jokela tuloksella 601.
Porvari ehti käydä lajien välillä syömässä ja keihään aikana pituuden palkintojenjaossa.
Keihäässä Eemil heitti parhaan heittonsa ensimmäisellä. Sarja oli seuraava: 71,21, x, x, 64,32, 66,32, x.
Keihäässä toiseksi tuli Janakkalan Janan 66,04 heittänyt Onni Ruokangas. Kolmas oli Tuupovaaran Aku Parviainen tuloksella 65,06.
– Pituus sujui tosi hyvin. Keihäässä kaikki heitot nousivat liian korkealle, kun heittokäsi tippui vetovaiheessa liian alas, kertoi Eemil.
Porvarin ennätys sarjan 600 gramman keihäällä on 75,10 ja Oliver Helanderin heittämä Suomen ennätys 79,06.

Maria Olkkonen maaottelussa
19-vuotiaiden Pohjoismaisessa mestaruuskilpailuissa ja maaottelussa Hvidovressa Tanskassa Maria Olkkonen heitti kiekkoa 41,88 sijoittuen kahdeksanneksi. Kisan voitii Ruotsin Caisa-Marie Lindfors tuloksella 50,09.

Kuvassa: Eemilin korkeushyppy viime kesältä.