Koulun kohtalo

Helena Mäkinen
SYSMÄ

Sysmän kunnanvaltuusto oli täysilukuisena koolla maanantai-iltana. Yleisöä oli saapunut tavallista enemmän seuraamaan valtuuston kokousta. Aluksi kuultiin Anu Olkkonen-Nikulan esitys, joka koski ikääntyneiden asumista Päijät-Hämeessä. Kokous pääsi käyntiin ja ensimmäiset kolme asiakohtaa, hyvinvointikertomus, Hevoshiekan ranta-asemakaava ja yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta hyväksyttiin keskusteluitta.


read more

Nuorten työpajalla palvellaan

Helena Mäkinen
HARTOLA

Työtoiminnan ohjaaja Kati Pajunen kertoi, että Nuorten Työpajalle on myönnetty 1.6. alkavalle hankekaudelle 35.000 euroa.


read more

Torilla tavataan!

Hyvien Ihmisten tori houkuttelee jo nimellään ihmiset torikahvien ja kukkaostosten pariin. Ensimmäiset kesäpäivät viime viikon vaihteessa sytyttivät Sysmän ja sysmäläiset kuin uudestisyntymään lumisen talven jälkeen. Syrjälän kahviossa kerrattiin talven tapahtumia ja suunniteltiin tulevaa kesää. Taimipisteessä äidit ostelivat kesäkukkia ja yrttejä, isät ruusuja äitienpäivää varten. Liikenne keskustan kaduilla oli kuin parhaaseen kesäaikaan.
Hartolan torilla toimii kesä- ja heinäkuun ajan kahvila, jota pitää Jessica Ojanen. Kausituotteita (peruna, porkkana, mansikka, herneet…) myydään 1.6.-31.8. Tori kaunistuu, istutuksia tulee kesän kuluessa eri puolille toria. Kesäkauden avajaisissa 26.5. kunta luovuttaa ensimmäisen Vuoden Västäräkki -pokaalin ja kunniakirjan positiiviselle ja aktiiviselle tiedottajalle.
Torit sykkivät niin Sysmässä kuin Hartolassakin kesäisellä rytmillä.


read more

Kelan taksikyydit

Kyösti Piippo
Sysmä

Heinäkuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat pitää tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta. Uusia alueellisia sopimuskumppaneita on valtakunnan alueella yhteensä 17.


read more

Pullapajan omistaja vaihtuu

Helena Mäkinen
HARTOLA

Vapun tienoo merkitsi Pullapajan pitkäaikaiselle yrittäjälle Reijo Långille isoa muutosta.


read more