Sysmän Finlandianeuvokset

Heikki Helin
SYSMÄ

Esa Vuorio hiihti ensimmäisen Finlandiansa vuonna 1981. Pertti Lehtosalon ensimmäinen hiihto oli vuotta myöhemmin. Tämän vuotinen Finlandia oli molemmille kolmaskymmenes ja se toi heille Finlandianeuvoksen arvon.

Sysmäläisistä tämän arvon on aikaisemmin saanut Pekka Asikainen, joka on hiihtänyt Finlandian 32 kertaa.

Hiihtoneuvoksen arvon saa, kun on osallistunut Finlandiaan 15 kertaa. Hiihtoneuvoksia on Sysmässä ja Hartolassa lähes parikymmentä.

Pakkanen ei ole ollut este hiihdolle. 80-luvun lopulla lähdössä virallinen pakkaslukema oli 24 astetta. Lähtöpaikalla oleva mittari näytti 27 pakkasastetta. Pakkasta suurempi ongelma on usein ollut lumen puute.


Lue koko juttu

Eemil heitti MM-ennätyksen

Heikki Helin
HARTOLA

Hartolan Voiman Eemil Porvari heitti perjantaina Tampereen Pirkkahallissa keihästä pidemmälle kuin kukaan toinen 15-vuotias maailmassa.

Eemil Porvarin paras heitto kantoi 71,23 ja hän paransi Oliver Helanderin kuusi vuotta sitten kiskaisemaa ikäluokan halliennätystä peräti 4,51 metriä. Eemilin ennätyssarja oli 65,42, 65,51, 71,23, x, 55,98. Kisassa toiseksi tulleen Pyhäjärven Niklas Hyvösen tulos 63,89.

Eemil Porvari on jo nuorena teknisesti erittäin valmis urheilijalahjakkuus, joka viime kesänä voitti oman ikäluokkansa Suomen mestaruudet keihäänheiton ohella pituushypyssä ja viisiottelussa. Viikko sitten Eemil voitti Jyväskylässä viisiottelun halli-SM:n. Porvaria valmentaa Keijo Kylänpää.


Lue koko juttu

Lukukoira Alma

Helena Mäkinen
SYSMÄ

Alma tassutteli viime keskiviikkona emäntänsä Minna Laurilan kanssa Sysmän kirjastoon kuin kotiinsa. Tämä vanhaenglanninlammaskoira on toiminut Sysmässä lukukoirana vuoden verran, yleensä kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Hiihtoloman vuoksi lukijoita ei tällä kertaa Alman työvuoron alussa ollut. Laurila kertoi, että lukijoita on käynyt ja heistä on mukava lukea Almalle. Alma taas saa aina palkan tarkkaavaisesta kuuntelustaan.


Lue koko juttu

BB-88:n miehet kotiturnauksessa

Ilkka Hörkkö
SYSMÄ

Bandy Boys -88:n miehet päättivät salibandykauden pelinsä 3. divisioonassa kotiturnaukseen sunnuntaina 4.3.


Lue koko juttu

Leijonia Hartolassa jo 50 vuotta

Helena Mäkinen
HARTOLA

Alkuvuonna 1917 Chicagossa kokoontui Melvin Jones kumppaneineen pohtimaan, mitä he voisivat tehdä yhteisönsä hyväksi. Kului puoli vuosisataa ja Vatasen (nykyisin Tuomisen) liiketalossa Hartolan keskustassa kokoontui 18 henkeä saman kysymyksen äärelle. Paikkakunnan parhaat miehet kerääntyivät leijonalaumaksi. Yksi heistä, Reino Huoponen, on yhä klubin aktiivijäsen.


Lue koko juttu