Viikon henkilö Joulumuori

Helena Mäkinen
KORVATUNTURI

Jokaisen merkittävän miehen taustalla häärii yleensä nainen, joka osaa organisoinnin, pelastaa pulasta ja vie hommat maaliin. Olisi vaikea kuvitella, miten Joulupukin pajan postiosaston kiireet, tonttujen työehtosopimusneuvottelut, sesonkiluonteisen työn aiheuttamat ongelmat ja lahjavuorten jakamiseen liittyvät logistiset haasteet tulisivat hoidetuiksi ilman tämän viikon haastateltavaamme!


Lue koko juttu

Soramontulle uutta käyttöä

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Taipaleen kylässä 50-luvulla avattu soranottoalue on poistunut käytöstä. Soranoton päätyttyä, ympäristötarkastajan katselmuksen jälkeen, alueella on aloitettu ympäristölain edellyttämät maisemointityöt.  Vanha soranottoalue sijaitsee Mikko Sippolan ja Oskari Peltolan omistamilla mailla.


Lue koko juttu

Olenius Koitissa

Helena Mäkinen
HARTOLA

Koitin kuppilalle kerääntyi asukkaita juttutuokioon kunnanjohtaja Merja Oleniuksen kanssa. Kari Nurminen ja Risto Lähde viettivät ruokataukoa, iltapäivällä odottivat vielä metsätyöt.

Kymmenisen kyläläistä kyseli asioita, teiden kunto oli eniten mielen päällä. Mikä on kunnan rooli tieasioissa? Olenius kertoi, että ELY-keskuksesta löytyy kyllä niitä, jotka hoitavat asioita – mutta vastuuhenkilöä sieltä ei tavoita. Varsinkin Lepsalantie oli läsnä olijoiden mielestä pikaisen kunnostuksen tarpeessa.


Lue koko juttu

Itätuuli-romaani ilmestyi

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmäläisen Heikki Rekolan toinen romaani ”Itätuuli” ilmestyi viikko sitten painomusteentuoksuisena kaikkien luettavaksi. Vuonna 2008 ilmestyi hänen ensimmäinen romaaninsa ”Alppitähti ja suopursu”.

Heikki Rekola sanoo halunneensa kantaa oman panoksensa uuden kirjan muodossa Suomen 100 -vuotisjuhlaan. ”Itätuuli” perustuu sotilaalliselta osaltaan Rekolan isän sotakokemuksiin ja hänen kertomansa ja muistiinpanonsa ovat olleet Heikin kirjan innoittajina.


Lue koko juttu

Kranssitalkoot Särkilahdessa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Kun asia on tärkeä, talkoovoimaa sen toteuttaamiseen löytyy aina. Hyvänä esimerkkinä tästä oli Särkilahden Nuorisoseurantalolla järjestetty viikonlopun havukranssien tekeminen sankarivainajien haudoille – talolle saapui kahdeksankymmentä innokasta kranssimestaria ja seppeleitä valmistui päivän aikana 370 kappaletta. Sankarivainajia on 341 ja loput kranssit voi laskea sotaan osallistuneiden haudoille.


Lue koko juttu