Helena Mäkinen
HARTOLA

Tämän kesän skeittileirille osallistui yhdeksän lasta ja nuorta. Maanantaista perjantaihin harjoiteltiin lautailun hienouksia. Päivä alkoi aamuyhdeksältä ja kolmeen asti iltapäivällä oli toimintaa. Leirillä oli skeittausopetuksen lisäksi muutakin hauskaa tekemistä, muun muassa skeittipaidan tuunausta ja katumaalausta. Leirin ohjaajana oli PINNA Skateboarding’in Wili Hämäläinen.

Keskiviikkona puolenpäivän aikaan porukka oli lähdössä KunkkuAreenalta kohti uimarantaa. Hämäläinen kertoi skeittileirin sujumisesta.


read more

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmän kunta järjesti keväällä kilpailutuksen uimahallin ja kuntosalin pyörittämisestä ja tarjouspyyntöön sisältyi lisäksi kunnan muidenkin liikuntatilojen vuokrausten hoitaminen.

Mia Kärkkäinen ja Petri Kaurinki osallistuivat tarjouskilpailuun Kärkkäisen yrityksen nimissä. Kunnanhallituksen käsittelyssä he voittivat tarjouskilpailun ja perustivat välittömästi avoimen yhtiön Sysmän Liikuntapalvelut ay:n tehtävää varten.

-Olemme monitoimijoita. Kunta omistaa tilat ja me hoidamme niiden puitteissa kunnan määrittämät tehtävät, yksinkertaistaa Kärkkäinen kuviota.

Yhtiömiesten työnjako on selkeä; Petri kouluttautui keväällä uinninvalvojaksi ja hoitaa jatkossa kaikki liikunnalliset tehtävät.


read more

Sysmän Sahtimestari

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmän Rotarien sahtisaluunaan kannettiin kaikkiaan 12 näytettä tavoittelemaan tämänvuotista Sysmän sahtimestaruutta. Kilpailun raatiin kuului viisi tuomaria: Veikko Kotolahti toimi puheenjohtajana ja muut jäsenet olivat Hartolan sahtimestari Hannu Siren, Tauno Malola, Sirkka Luoma-Nirva ja Leonid Balashevich. Kahdentoista näytteen maistelu ja haistelu oli kova homma, mutta paremmuusjärjestys löytyi kohtuullisen pian.

Veikko Kotolahden arvion mukaan kilpailun näytteet olivat tasokkaita ja tasalaatuisia. Sitä todistaa myös tuomariston pisteet – ero voittajan ja 12. sijoittuneen näytteen välillä oli pieni.

Kilpailun tuomaristoon kuulunut hartolalainen Hannu Siren totesikin kilpailunäytteiden olleen tasaisen hyviä, joskin se ylivoimainen huippusahti jäi ehkä puuttumaan. Osanottajien runsas määrä yllätti Sirenin positiivisesti. Hän totesi Sysmän ja Hartolan yhteistyön sahtikilpailuissa edistävän perinnejuoman tunnettuutta ja uutta nousua.


read more

Kikkakolmosia ei tarvita

Kaisa Vigman
HARTOLA

Hartolan Hevosystäväinseuran, Hippoksen ja Suomen Hevosjalostusliiton mukaan Hartolassa on reilut sata hevosta. Tarkkaa lukumäärää ei kukaan pysty sanomaan, sillä mitään yksittäistä tilastoa ei tästä aiheesta löydy, mutta yhdistelemällä tietoja, tuohon ”noin reippaasti yli sata” arvioon päätyi Merja Hietanen Etelä-Suomen Hevosjalostusliitosta.

Kaikki nuo hevoset voisivat olla yhden kengityssepän asiakkaita, sillä keskimääräinen kengitysväli on 6-8 viikkoa. Jos Hartolassa olisi 120 hevosta, laskutoimitusten jälkeen se tarkoittaisi sitä, että viikossa pitäisi kengittää 15 hevosta ja että viidelle työpäivälle kahdeksanviikon kierrolla osuisi kengitettäväksi 3 hevosta päivässä.


read more

Nuotanveto Rautavedellä

Kaisa Vigman
HARTOLA

Viime keskiviikkona illansuussa kävi Rautavedellä kuhina. Matti Sieväsen ja Seppo Koskisen nuottakunta Kirkkolan osakaskunnan suosiollisella avustuksella järjesti nuotanvetonäytöksen.


read more