Hartolan Voima 90 v.

Heikki Helin
HARTOLA

Hartolan Voima juhli 90-vuotista taivaltaan. Arvokashenkisessä KunkkuAreenalla järjestetyssä tilaisuudessa oli tarjolla kahvia ja kakkua, puheita, musiikkia ja  ansiomerkkejä.


Lue koko juttu

Omaishoitajien arki

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön kotona tapahtuvan hoidon järjestämistä omaisen tai muun läheisen henkilön avulla. Sysmässä Attendo huolehtii omaishoitoa tukevista palveluista ja kunta omaishoitajien palkkioista.


Lue koko juttu

Virkistystä kädentaidoilla

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Eläkeliiton naiset totesivat kerran kokouksessaan, että jäsenistön joukossa on paljon käsityöihmisiä. Siitä syntyikin idea yhteisen käsityötapaamisen järjestämisestä. Käsityökerho perustettiin ja asiasta innostuneina Heli Vettenranta ja Irma Koskenniemi päättivät vielä osallistua Lehmirantaan järjestetylle ”Elämää käsillä” -kurssille.


Lue koko juttu

Leijonien Hyvän Päivä

Mikko Taskinen
HARTOLA

Hartolan Lions clubilla oli lauantaina 7.10. talkoot Hartolan hautausmaalla sijaitsevan Sankarivainaja-patsaan ympärillä. Talkoovoimin asetettiin ja sytytettiin reilut 200 kynttilää lyhtyihin jokaisen talvi- ja jatkosodassa kaatuneen muistoksi. Tällainen jokavuotiseksi muodostunut perinne toteutetaan Hartolassa myös pyhäinpäivänä ja jouluaattona. Kynttilät palavat viikonlopun yli.


Lue koko juttu

Puu taipuu moneksi

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Toivo ja Kaija Suojoki perustivat Puutavaraliikkeen Sysmään vuonna 1988. Yrityksen työt olivat enimmäkseen sahausta ja höyläystä – mökkirakentaminen oli tuolloin vilkasta ja mökit tehtiin tai teetettiin pitkästä tavarasta.
Antti Saarinen kouluttautui puualan artesaaniksi ja aloitti yrittäjänä Sysmässä, Suojoen Puutavaraliikkeessä 2007.


Lue koko juttu