Sysmälle oma valuutta

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Päijät-Hämeen maakuntahallitus on myöntänyt Sysmän kunnalle noin 39 000 euron suuruisen määrärahan AIKO -hankkeen puitteissa (alueelliset innovaatiot ja kokeilut). Kunta  on ideoinut konsultti Juri Niemisen johdolla oman kuponkirahan, joka käy maksuvälineeksi paikallisissa yrityksissä.


Lue koko juttu

Havununnahavaintoja Koitissa

Helena Mäkinen
HARTOLA

Hartolan Koitin kesäasukas, kiinteistönvälittäjä Reino Seppänen viettää paljon aikaa vaimonsa kesäpaikassa. Seppänen on virittänyt vanhan kouluaikaisen harrastuksensa ja seuraa aktiivisesti perhosia. Kiira-myrskyn jälkeen Seppäsen valorysästä alkoi löytyä ennätyksellisen paljon uutta tulokasta, havununnaa:


Lue koko juttu

Vieraana Kjell Westö

Kyösti Piippo
SYSMÄ

J.P. Pulkkinen sai Kirjojen Yön kirjailijavieraikseen kaksi juuri romaaninsa julkaissutta kirjailijaa. Minna Lindgrenin Ehtoolehto -trilogian 3. osa ”Ehtoolehdon tuho” kotiutui kirjakauppojen hyllyille muutama päivä sitten, samoin Kjell Westön ”Rikinkeltainen taivas”.


Lue koko juttu

Vanhanmyllyn herkkuja

Kyösti Piippo
HARTOLA

Hartolan Vanhanmyllyn kapealla tiellä on ruuhkaisaa. Ja välittömästi parkkipaikalta pihaan kävellessä nenään syöksyy herkullinen paistetun lohen tuoksu. Kaikki selittyy sillä, että Vanhanmyllyn tilalla vietetään ravintolapäivää.
Vanhanmyllyn perhe, isä Tero Hutri,  äiti Marika Turunen ja lapset Paavo, Hugo ja Helmi ovat kattaneet pöydät notkuviksi jo viisi kertaa.


Lue koko juttu

Hartolan puutarhuri

Helena Mäkinen
HARTOLA

Hartolan keskustassa viilettää punainen auto, jonka lavalla on iso vesitankki. Punatukkainen nainen pysäköi välillä kukkaistutusten luo ja hoitaa kukkia kuin omiaan. Onpa hienoja istutuksia! Kukahan tämä puutarhuri on?


Lue koko juttu