Opiston lukio loppuunmyyty

Kyösti Piippo
HARTOLA

Jutun otsikko paljastaa kaksikin tosiasiaa – opiston lukion kaikki oppilas- ja asuntolapaikat ovat tosiaan täynnä. Toinen tosiasia sisältyy sanaan ”loppuunmyyty”, sillä erinomainen oppilasmäärän kasvu on tehokkaan markkinoinnin ja myynnin tulos. Lukion kapasiteetti, 50 paikkaa on täynnä ja hakijoita lukion ekalle oli seitsemänkymmentä – 29 voitiin ottaa.


read more

Dakarin taiteilijat Sysmässä

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmäläinen Tarja Hahl kokosi Sysmän entisen kirjakaupan tiloihin kesäkuun lopulla African Dignity -näyttelyn, missä esillä oli senegalilaista taidetta. Hahl on tutustunut varsin perusteellisesti Dakariin, minne hän on tehnyt useita matkoja ja oppinut tuntemaan paikalliset taiteilijat ja muusikot. Ennen Sysmän näyttelyä sama näyttely oli esillä Dagarin kaupungintalolla toukokuussa, missä Tarja joutui yllättäen toimimaan näyttelyn järjestäjän roolissa.


read more

Ekaluokkalaisten urakka alkoi

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Kesätauon jälkeen Sysmän Yhtenäiskoulun pihalla näkyi viime perjantaina vilkasta toimintaa, kun koulujen lukuvuosi alkoi. Hyvissä ajoin alaluokkalaisten pihalle muodostui jonoja, kun opettajat ottivat omat oppilaat hoiviinsa. Opettaja Raija Hörkkö toivotti niin lapset kuin heidän saattajansakin tervetulleiksi kouluvuoden aloituspäivän tunnelmiin.


read more

LehtoKurpalta maukasta ruokaa

Mika Sankari
HARTOLA

Ravintola aloitti toimintansa Kurpanpellontien teollisuusalueella vuoden 2018 marraskuussa tultuaan valituksi LehtoGroupin Hartolan elementtitehtaan henkilöstöravintolan pyörittäjäksi. Samoissa, siisteissä tiloissa on harjoitettu ravintolatoimintaa jo parin vuosikymmenen ajan. LehtoKurppa on lähialueen ainoa tehtaan yhteydessä toimiva henkilöstöravintola.


read more

Mehiläisfarmarin kesä

Kyösti Piippo
Sysmä

Hyvien Ihmisten torimyyjien joukkoon on viime viikkoina ilmestynyt hunajapiste. Terttu Lindholm aloitti tämän tärkeän herkun myynnin kolmisen viikoa sitten.


read more